Hvordan bli veganer?

Det finnes nok ingen fasit på hvordan man er veganer, selv om det er visse ting de fleste veganere har til felles som gruppe.

Hva bør jeg gjøre?

Det første du bør gjøre er å eliminere ting ut fra dietten din. Det er jo sikkert og visst at en vegansk diett eliminerer en del produkter, men det å eliminere alle på en gang kan bli en utrolig tøff overgang.

Spis det du har i kjøleskapet ditt

Selv om du har noen dyreprodukter igjen i kjøleskapet ditt, spis dem opp! De fleste som er veganere er enige om at det er viktig å spare miljøet for unødvendig søppel, så hvis du har noen dyreprodukter igjen, spis dem opp. Hvis du ikke klarer tanken på å gjøre dette, så gi maten til venner eller familie.

Vurder dine egne produkter

Det finnes en del sminke og andre produkter som inneholder dyreprodukter. Mange mener at man ikke er veganer hvis man ikke kvitter seg med disse. Har du lærsko? Dette er et sårt tema for mange veganere, men det er jo viktig å benytte seg av de produktene man har kjøpt. Så hvis du har lærsko, behold dem, men ikke kjøp lærsko neste gang du trenger nye sko.

Ta det rolig

Alt trenger ikke å skje over natta. Det er vanskelig å vite hva som er rett og galt med en eneste gang. Det er viktig å lære alt over tid. Når du for eksempel kjøper produkter på butikken, finnes det ting som du var sikker på var veganske, men som ikke er det. Derfor burde du lære deg flere og flere E-stoffer som ikke er veganske for hver gang du drar på butikken. Dette gjør at du blir en bedre informert forbruker. Eksempler på mat som mange tror er veganske, men som ikke alltid er det er for eksempel chips og brød.

Husk at alle gjør feil

Selv om du tilfeldigvis får i deg litt ost eller spor av melk betyr det ikke at du ikke er veganer lengre. Alle gjør feil noen ganger og sånn er det bare. Ikke vær sint på deg selv hvis du ikke er perfekt veganer fra første tidspunkt. Dette er ofte vanskeligere enn man skulle tro og læringskurven er relativt høy.